tisdag, mars 04, 2008

Stickning för stick-café

Sen eftermiddag är det dags för stick-café i Malmö. Som vanligt är det svårt att välja vad som ska med. Men idag blir det 3 stycken olika stickningar. Alla ska börjas på idag!
Jag har nyss startat på koftan. Den stickas i Muskat soft uppifrån och ner.
Jag har tittat på den länge och nu ska det äntligen bli av. Lagom stickning att prata till (tror jag). Fast jag får väl räkna lite varv emellanåt. Mönstret är från Knitter's sommar 2007.

Den här hittade jag i Simply Knitting, nr 32 (2007). Det dröjde ett bra tag innan jag beställde garnet. Det är Sirdar Ocean (62% nylon, 38% bomull). Än har jag inte bestämt om jag ska sticka den med de korta ärmarna eller utan. Men jag ska inte "figursticka" den utan jag stickar den rakt upp.

Och här har jag ett mönster på en "själavärmare" i barnstorlek.
Börjar med att sticka en till äldsta barnbarnet och sen blir det nog en till det yngsta barnbarnet också. Jag tänkte använda Opal Cotton (Petticoat Cotton färg 1339). Få se hur det tar sig ut. Här är det också bara rätt-opp-å-ner stickning.
Nu ska jag starta upp linnet och "shruggen". Bäst att ha det gjort innan, så att det bara är att sätta igång. Någon av dessa ska jag ju också sticka på under tågresan till Malmö.
Är dessa roliga att sticka på så kommer de med till Ebbas skafferi(Lund) i morgon kväll då det är stick-café där. Förhoppningsvis ska vi då bilda en lokalförening till "Sticka" och också hitta på ett lämpligt namn.

1 kommentar:

Frida sa...

Är lite nyfiken på dina grejer, jag får väl spana imorgon på Stickcafeet och se om jag hittar dig (om jag törs är lite blyg i verkliga livet). Jag kommer sticka på min svenska flaggan sittunderlag tror jag om jag inte hittar nått annat att sticka på.... Vi ses imorgon!