onsdag, maj 06, 2009

11½ timmars "hygge" med garn och tågstickning Öresund runt

Pia och jag träffades på "Pågatåget" när jag klev på i Gunnesbo. Vi hade en hel del sticktid, både på tåget till Helsingborg och på båten till Helsingör. Väl där stärkte vi oss med en fika (nåja) innan vi besökte dagens första garnaffär (Tot &Tråd). Jag handlade inget men det fanns ju en som gjorde det. (Inga namn!) Det kom en del regn men på väg till "Spinderiet" hittade vi en "genbruks forretning". Så det var läge att ta en paus. Här fanns mycket!!! Och väldigt billigt!!!! Den rosa påsen garn innehöll 175 gram ullgarn och kostade mig 8 danska kronor. Det är det värt!!!
På Spinderiet hamnade vi mitt i ett stick-café. Så skoj att träffa flera Webstrikkere(den danska mailinglistan). Här köpte jag lite läckert sockgarn!!! Jodå, Pia handlade också lite garn!
Vi tog oss vidare till Gilleleje. En barndomsdröm gick i uppfyllelse!!! (Åka tåg från Helsingör till Gilleleje.)  Och naturligtvis hann vi sticka en del under den här tågresan också. Efter besöket hos Stof og Stil (3 hg billigt strumpgarn hamnade i ryggan) promenerade vi ner till stranden. Det hade blåst upp ordentligt men det var härligt att andas in den friska havsluften.
Turen gick vidare till Hilleröd( med tågstickning) där vi precis klarade oss in under tak hos Strik undan en rejäl hagelskur. Här dreglade vi lääääänge. I min rygga hamnade Lammull och lin som tillsammans ska bli en top i "Vendestrik". Den liggande konen innehåller Kauni som jag tror passar till Annas Vingesjal.
Efter en fika tog vi tåget (och mer stickning) till Köpenhamn där vi handlade en smörgås och något att dricka.
Och det här njöt vi av medan vi färdades under/över Öresund. (Vi hann några varv på sticket även under denna tågresa.)I Malmö skildes våra vägar och jag hann sticka lite till innan tåget stannade på Gunnesbo. Jag var hemma 11½ timmar efter jag hade lämnat huset där jag bor!!
Vilken härligt trevlig dag!! Tack Pia!!

Och tyvärr....garnlagret ökade med 1460 gram
Nu måste jag skynda mig att göra mina UFOs och WIPs färdiga!10 kommentarer:

Stickfantomen sa...

Sannerligen härlig exkursion. Lätt bli lite avis.

Monica Hansen sa...

Vilken härlig resa! Tot & Tråd besökte jag i julas i Helsingör, när jag åkte bussresa till julmarknaden, det var en fin affär:)

Tack för flera tips!

marianne lundholm sa...

ååh eva, så många härliga timmar o garn o stickning, jag blir lite avis

Call design sa...

Härlig resa, underbar dag verkar ni ha haft, inte alls avis!

Boel sa...

Vilken härlig resa!! Jag blir också lite avis.

Kram
Boel

Malmis sa...

Låter som en finfin dag!

Fríða sa...

mmmm, läcker dag! jag ville gärna ha varit med.
hälsningar från Island
Frida

LenaL sa...

Wow, en sån härlig dag!

Pippitröjan är verkligen jättefin, den kommer säkert att bli en favis.

Ha det så jättegott!

Susilull sa...

Härligt, vilken resa!!
Den rutten måste jag memorera om jag kommer till Danmark snart!

Inger sa...

Vilken utflykt!Men inte tycker jag du ska säga tyvärr om att garnlagret ökar.Det känns ju tryggt att veta att man har något att sysselsätta sig med.