onsdag, juli 08, 2009

Garnspan i Malmö


Pia och jag bestämde oss igår för lite garnspan i Malmö idag. Vi startade hos Fröken Garn, som har affär ute i tjottaheiti, men som under hösten ska flytta till centralare delar i Malmö. Jag köpte detta sockgarn, Ranco Solid, från Arucanía. Nu hoppas jag bara att hitta det perfekta sockmönstret så att jag kan sätta igång.....ja, jag vet....2 färdiga projekt(eller grejor) först. Men visst suger det i socktarmen.
Färden gick vidare till Ulletuss. En kul butik med lite av varje. Inte bara standardgarn utan en hel del annorlunda garner. Här hittade jag detta rosa garn med duttar. Det blir en kofta till Ella (yngsta barnbarnet) av det här. För säkerhets skull blir det storlek 3 år, så jag har tid på mig. Jag inhandlade också en omgång strumpstickor 1½. Jag tappade nämligen en sticka på tåget igår och kunde inte hitta den. Nu är det möjligt att mina pågående sockar med den här stickstorleken kan bli färdiga......
"Tvärs över gatan" ligger IKEA och vi beslöt oss för att äta lunch där. Bägge två valde vi räksmörgås och den smakade alldeles utmärkt. Sen blev det buss till Värnhemstorget och en promenad mot Centralen.
Nära Drottningtorget hittade jag skylten med Skånska Generalkonsulatet. Jag har gått förbi här många gånger och inte observerat den!I närheten finns en härlig väskaffär. Här frestades jag av en "väskorganizer". Denna kan flyttas med hela sitt innehåll till nästa väska. Fiffigt!!!Ja, det finns ett lock också så att den kan vara stängd. Så istället för att köpa en ny handväska hamnade denna i min medhavda handväska.

3 kommentarer:

Fríða sa...

ser ut som ni har haft en skön tur.
hälsningar från Island
Frida

Malmis sa...

Trevligt!

Anonym sa...

Så smart! En sådan vill jag ha! Vilken affär i Malmö var det?

Agneta i Hässleberga som var på SIV