onsdag, april 21, 2010

Halmstad

Jag tog en tur till Halmstad för att träffa stickorskorna där. Ca 15 kom till kvällens stickcafé på Fribergs. Eva och jag var där redan kl.3 eftersom vi behövde vila efter en tur i stan.Först besökte vi Madebyme där jag handlade detta härliga garn till en halsduk. Hur mjukt som helst. Jag köpte också strumpstickor i storlek 2 och 2½. De har en benägenet att försvinna!
Vi besökte också Hemslöjden där Eva handlade härligt garn till en kofta. Hon kunde inte bärga sig utan var tvungen att nysta en härva redan i affären!
Jag nöjde mig med att bläddra bland Bingemönstren. Det är nog dags att ta fram den boken igen!

Vi gick längs Nissan och jag fick se biblioteket. På min begäran var vi i Östras bageri där jag inhandlade: Stenungsbakat bröd, Hälsobröd och Mellanfina. Visserligen finns deras bröd även i Lund, men det är en helt annan känsla att handla det på plats!2 kommentarer:

Renée sa...

Ser ju väldigt kul ut, både när ni stickar och när ni går runt i affären. Synd att det inte går att åka till alla garnaffärer i hela landet...

Charlotte sa...

Hvor hyggeligt, hvornår er der strik i Halmstad næste gang, tror nemlig lige det er noget for min Faster Helle, der bor oppe ved Laholm, hun kommer til Kbh for at strikke, så det bliver ikke til så meget.