onsdag, juni 02, 2010

En härlig dag

Vi var totalt 6 damer (Karin,Karin,Anna-Karin,Pia,Eva och jag) som stickade runt Sundet. Snällt nog hade de andra markerat en plats till mig på tåget eftersom jag inte steg på förrän i Lund. I Helsingborg besökte vi Tant Thea, som öppnade redan kl.10 för att vi skulle komma. Jättesnällt! Tack för det. Sen njöt vi av 20-minutersfärden till Helsingör med sticke och fika.
I Helsingör besökte vi först Tot&Tråd och sedan Spinderiet, där vi blev bjudna på kaffe. Tackar! Karin och Anna-Karin var saliga över all ull som kunde spinnas! Och visst handlade de!!!


Vi köpte mackor och dricka som togs med till tåget eftersom tiden runnit iväg. Det tog ca 40 min till Köpenhamn och vi hann sticka en del också!


I Köpenhamn promenerade vi först till Wilferts och sedan vidare till Garni-tyret.

Efter glasspaus gick vi vidare till Joruns Garn, där man sålde mycket isländskt och föröiskt garn.


Sen hann vi inte mer eftersom klockan nästan var 5 och affärerna stänger ½6.Här skildes vi åt och jag satte mig i solen med min stickning och dricka. Och såsmåningom tog jag bussen direkt till Hovedbanegården och tåget till Lund.


Stjärnponchon ville vi gärna köpa mönstret till men nix......garn också annars inget mönster!

Mitt garnfynd var 4 nystan Tilda som tillsammans med multifärgat ska bli en tröja/kofta (Tant Thea),2 nystan strumpgarn(Spinderiet) och 2 härvor läckert garn från Färöarna, ska bli vantar (Joruns).

1 kommentar:

Pixi sa...

Nämen vad härligt!!Synd jag inte hört talas om det innan för det där lät som en riktigt trevlig utfärd!! Din Lyckost!!=)