tisdag, oktober 08, 2013

Stickhelg i Maribo ,Lolland, Danmark 4-6 oktober

Det blev många timmars sticktid, först på tåget från Varberg via Köpenhamn och Nyköbing Falster till Maribo (Lolland) och sedan fredag, lördag och söndag innan det var dags att resa hem igen. God mat, skön säng, trevligt sällskap och mycket garn att klämma på!

På fredagskvällen berättade Vivian Höxbro om sina stickningar och hade också med sig alla(?) som vi kunde prova och även köpa material till. Jag nöjde mig med ett mönster (se längre ned)


På lördagseftermiddagen var vi på Stiftmuseet och fick se en del av alla de fina tröjor som finns där.

Längs sjön tog jag en lien promenad.

När vi kom på fredagseftermiddagen fick vi en stor kasse med läckerheter!

På lördagseftermiddagen berättade Katrine Wohllebe (designer) om sin stickning och bjöd på workshop med olika tekniker. Jag provade på vävstickning och enkel plisséstickning.

Jag hade med mig 4 olika stickningar: Vante, en sjal, ett par sockar och makens tröja. Alla projekten fick inte lika mycket sticktid och inget blev färdigt!
Den här söta figuren gjorde min stickgranne färdig under helgen!

 
I godispåsen fanns 16 små nystan av supersoft (100% ren ny ull), 2 nystan coat(55% lammull och 45% bomull), 1 nysta superkid mohair (66% superkid mohair, 4% ull och 30% polyamid) och 1 nysta alpacka garn 100% alpacka.

Det fanns också lite blandade garner med mönster till. Till Indiecitagarnet fick vi ett specialskrivet mönster på handledsvärmare.

Den här söta kassen köpte jag på museet.

I en klädesaffär såg jag denna läckra tröja redan på fredagen och på söndagen kunde jag köpa garn till en liknande tröja! Den ska stickas med 2 trådar och den naturvita följer med hela tiden. Ska bli spännande att se hur den blir.

 


 


Workshopprov(till vänster), en mönstertidning och ett Höxbro-mönster köpte jag också.


Några deltagare hade med sig "lagergarn" och det kunde jag ju inte motstå!

Nu inser jag att det inte är lönt att räkna med att mitt garnlager minskar i år. Därför redovisar jag i fortsättningen bara åtgången av garn till ett projekt.
 
1 kommentar:

Bim HD sa...

Ojojoj, vilken underbar helg du verkar ha haft. Och i Danmark dessutom, utomlands :D
Hm, det nedre garnet där var ju hur läckert som helst, turkosblå eller det översta... sådant garn man aldrig ser här hemma... :D
Må så grankott...
Bim HD