tisdag, februari 17, 2015

Symässan i Älvsjö

Tidigt fredag morgon (05.10) hämtade taxin mig för färd till järnvägsstationen. Ja det var 5 min. tidigare än jag beställt. Sen funkade allt något sånär under resan. Fast varför ska obehöriga vara på spåret?? Vi blev 35 minuter sena till Stockholm, men helt ok och snabb förbindelse till Älvsjö.
Checkade in på hotellet och sen en kort promenad till mässan.
På fredagen jobbade jag 2 timmar i montern, på lördagen var det fullt upp med STICKAs, Sveriges stickförening, årsmöte från kl. 12 till kl. 16. Och på söndagen var det dags att börja sammanställa enkäten från årsmötet. Fullt upp således, men jag hann ju också gå runt och titta (och handla) på allt trevligt som visades. Hann med en workshop med virkad nålbindning. Det var skoj att prova på och det hade jag aldrig hört talas om tidigare. På söndagen reste jag från Älvsjö strax för kl. 3 och slog mig ner på Ritazza på Centralen med en öl, som skulle räcka i 2 timmar. Tåget till Göteborg skulle ju avgå 18.25, dvs. om 2 timmar!! Ja,ja ibland får man fel för sig. Upptäckte detta ca kl. 17 och insåg att det var en hel timme kvar. Unnade mig ett glas vitt vin och tillsammans med damen som satt mitt emot mig, och två herrar som kom strax efter, hade jag en mycket trevlig timme. Herrarna hade kommit från en 10-dagars resa till Indien och det blev ju ett trevligt samtalsämne. När det sen var dags för tågavgång, visade det sig att det blev spårbyte och försening. Kl. 18.59 avgick tåget, och tyvärr blev det ytterligare försening, så det blev buss från Göteborg till Varberg. Var hemma på Trädlyckan strax före kl. 24.
Nu kommer lite bilder:
Workshop med virkad nålbindning.
 
Stickas monter inför dag 2.
 
Jag köpte 2 frivolitetsskyttlar och hade turen att vinna
 både påskkycklingen och hjärtat hos Splittbågarna.
 
Köpte band till min spedepåse.
 
Garn jag inte kunde motstå, blir nog vantar av det.
 
"Maskin" till att göra I-cords. Ska provas ikväll, så att jag kan visa
 barnbarnen imorgon hur man gör.
 
Köpte Opals nya sockgarn och startade ett par våffelsockar.
 
Det här ska såsmåningom bli en tunn tröja till mig i Opalgarn.
Färglådetröjan sjunger på sista versen tyvärr.
 
Årsmötespresenten är garn, mönster och en tärning till stokastiska vantar.
Fast jag omvandlar nog det till sockar!2 kommentarer:

Fríða sa...

vilken fin stickresa du har haft. vad i all världen är en spedepåse?
hälsningar från Island
Frida

Bingestickorna sa...

Vet du vad en spedetröja är? En tröja stickad med tunt ullgarn på stickor 1½ och garnerad med band. Jag stickar istället en liten påse med samma teknik och garnerar med band och ev. tyg.