tisdag, juli 15, 2008

I Helsingborg tillsammans med en Webstrikker 14 juli

När jag kliver på tåget på Gunnesbo station sitter redan Pia och stickar. Väl framme i Helsingborg går vi först till Norra Hamnen och sedan vidare längs den härliga Strandpromenaden. Förutom Järvägsmännens ser vi också HIFbryggan. Men det är ju inget badväder så vi promenerar vidare till Pålsjöskog.
Vi kan bara beundra den gamla vattenkvarnen från utsidan, men vi kikar på änderna och ser minsann en häger också! Vi traskar uppför trapporna, går en lång stund i grönskan och kommer sen fram till Skogspaviljongen. Dags för fikapaus: Cocacola och nygräddade våfflor med sylt och grädde. Mums! Vi promenerar vidare förbi Tågaborg. På Stattena hittar vi en liten garnaffär.
Via Fredriksdal och Olympia hamnar vi i Slottshagen där vi beundrar den ljusa lönnen. Vi kan faktiskt se ända till Köpenhamn från Terassen. Sen får Rosengården också ett besök. I den lilla dammen finns näckrosor. Via Hallbergs trappor kommer vi såsmåningom till Bruksgatan
och Ebbas fik. Dags för en matbit. Jag väljer en räksmörgås med "äggagegga". Vi går vidare genom Stadsparken och ut till Söder. Garncity får ett besök och där vänder vi så tillbaka mot Knutpunkten.
Vi hinner med en liten dricka innan det är dags att bege sig till tåget. Naturligtvis kommer stickorna fram på hemvägen! Tack Pia för en trevlig dag!!!

1 kommentar:

Malmis sa...

Låter riktigt mysigt! Själv har jag anmält mig till en pärlträff i Stockholm i oktober!