söndag, mars 29, 2009

SIV = Stickfest i väst 27-29 mars

Fredag 27 mars 2009

Heidi och Charlotte från Köpenhamn hämtar mig i Lund och vi tar frokost(lunch)paus på Hallandsåsen. Några timmar och 2 båtar senare är vi framme på Grötö. Vårt bagage körs till Västerhav och vi traskar efter.

Stickade dekorationer och ett underbart välkomstpaket väntar oss. Det finns också en Drops katalog, ett halsduksmönster, diverse inpirationsbroschyrer och ett fylligt informationshäfte(med mönster!!!) om SIV 2009. Heidi, Charlotte och jag delar en stuga under vistelsen.
Vi bjuds på fika och sticket kommer naturligtvis fram genast.

Kl. 18 invigningstalar Nina Sagulin och därefter blir det middag (Härlig buffé). Man har även chans att vinna ett av flera Doorprize , men vi har ingen tur.

Senare på fredags kvällen ordnades ett garnlotteri av skänkt garn. Jag vann 250 g bomullsgarn samt ett riktigt trassel. Det tog några timmar att reda ut det. Men när det var nystat och klart (TACK för hjälpen) visade det sig vara 185 g Lornas Lacis Fisherman, färg Iris. Så det var värt besväret. Men vi hade det trevligt under tiden vi försökte reda ut härvan.
Det var också en trevlig frågesport med många kluriga frågor. Så det blev inget stickat alls den här kvällen!


Lördag
Efter en härlig hotellfrukost har man möjlighet att delta i olika workshops, sticka på torget eller kolla på allt garn som finns att köpa.
Min workshop om "Virvlar och keltiska knutar" börjar först efter lunch så jag har god tid att känna,klämma och klappa alla härliga garner. Jodå, jag hinner sticka lite också.
Lunchen bestod av en jättegod buffé. Men jag tycker att Champinjonsoppan var det allra bästa!
Efter 3 skojiga timmar (tiden gick alldeles för fort) med en påse blandat garn, stickor och med Ingrid Brundin som kursledare hade vi alla lyckats åstadkomma en keltisk knut och kanske lite mer.
Det egna sticket plockades fram (efter en snabbtur till torget för garninköp) i väntan på middagen. Mums med medelhavsinspirerad mat!
Kvällens stora begivenhet var "Knitbattle". Man skulle lägga upp 20 maskor och sticka slätstickning under 5 minuter. Den som hade stickat flest maskor vann. (Hård jury!!!) Klart att jag också måste delta. Heidi var snabbast och hann med hela 264 maskor!!!!! Hur många jag hann med vet jag inte, men jag var inte bland de 15 bästa(över 40 deltog). Men det var skoj. Kanske jag ska lägga mig i träning med att sticka med långa plaststickor till nästa år?????Heidis vinst kommer till användning redan under sena kvällen.

Söndag
Jag deltog i en workshop om "Mönsterkonstruktion ,eget mönster" med Nina Sagulin under förmiddagen. Där fick jag många användbara tips, och kanske blir det en tröja/linne av egen design snart.
Därefter en god lunch och dags för att försöka få plats för alla garninköp. Vädret är härligt och vi kan sitta utomhus i solen i väntan på avfärd. Ingrid berättar att jag vunnit ett Doorprize.......ett par stickor blev det. Kul att vinna!!!


Och detta handlade jag


Sockgarn, garn till :krokade, virkade och stickade muddar, virkade vantar och silkehalsdukar, kit med muddar i bohusstickning och en extra rundsticka.


Jag stickade en del också!


Bentes garn blir en liten halsduk (2 räta varv, sedan:1rm, X 1 omsl, 2 r tills x, upprepa x-x varvet ut och avsluta med 1 rm, sticka detta varv tills halsduken är lagom lång.Avsluta med 2 räta varv och maska av sedan.). Den tar lite tid även med stickor 5 eftersom jag måste titta på arbetet hela tiden.
Noels tröja är halvvägs efter flera omstickningar. Nu tycker jag att den blir bra, så jag belönade mig själv med att börja på
HF:s Lagune. Uppläggning och 8 varv blev det efter söndagens lunch.
Jag har också hunnit med ytterligare några "omgångar" (á 4 varv) på Vingesjalen. Tex. har jag hunnit börja på nysta 2!!!!

Vi fick också med oss en avskedsgåva: en sjalnål och 50 gram mjölkgarn.
Det var helt underbart att få namn och ansikte på så många bloggare och att träffa er IRL.
Tack alla som deltog och ett jätte- TACK till Marie, Ingrid och Linda som fixade till det så suveränt för oss alla. Och visst var det vemodigt att lämna Grötö. Men om vi börjar spara nu så kanske vi ses 2010.

7 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Tack för att du bloggar och delar med dig, ni ser ut att ha haft en helt underbar helg:)

Soili sa...

Jätte trevliga bilder.
Ni har verkligen haft det härligt.

Samtal från min trädgård sa...

Det låter ju så kul, dit vill jag också åka!

heidi sa...

Herlige billeder! Håber du fik en god nats søvn og hvile, og vi ses snart!

Carina sa...

Ja visst hade vi en härlig helg? Jag såg dig där och kände så väl igen dig men kunde inte komma på vem du var. Nu vet jag att vi satt bredvid varandra vid lunchbordet och mitt imot varandra på workshopen som Nina Sagulin höll. Tänk vad världen är liten.

Malmis sa...

Låter som att du är lika nöjd med din helg som jag med min!

Ulrika sa...

Visst var det en helt fantastisk helg! :-)

Det var jätteroligt att träffa dig!